2021-03-29 08:15Pressmeddelande

Fortsätter satsa på framtidens Falun – lanserar laddpaket för villan

Man hållare i laddare och mobiltelefonDaniel Asplund, produktchef för laddinfrastruktur på Falu Energi & Vatten.

Falu Energi & Vatten har jobbat med elbilsladdning i många år och har inte bara följt utvecklingen, utan även påverkat den genom att underlätta för Faluborna att byta till elbil. Nu vill vi även erbjuda villakunder i Falun säkra laddboxar för hemmet.

Falu Energi & Vatten installerade de första publika laddstationerna i centrala Falun och har hjälpt flera bostadsrättsföreningen att installera egna laddstationer. Nu vill vi ge alla privatkunder i kommunen chansen att installera en smart, trygg, kraftfull och hållbar laddbox för hemmaladdning. På så sätt blir vi en heltäckande leverantör av elbilsladdning.

Allt fler efterfrågar laddboxar för hemmet

Antalet laddningsbara fordon som säljs i Sverige ökar kraftigt, vilket också gör att fler privatpersoner efterfrågar laddboxar för hemmet.
– Det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda Faluborna en laddbox som motsvarar alla våra krav och förväntningar på en framtidssäker lösning, berättar Daniel Asplund, produktchef för laddinfrastruktur på Falu Energi & Vatten.
– Vi har en tydlig ambition att göra det enkelt för alla som bor, jobbar eller besöker Falu kommun, att byta till elbil. Publika laddstationer har erbjudits i Falun sedan 2011 och sedan dess har nätet av laddare byggts ut i takt med att elbilsmarknaden har växt. Med laddpaket för villa blir satsningen komplett, helt i linje med vårt arbete för framtidens Falun.
– Paketet som vi erbjuder är en helhetslösning, vilket gör det enkelt för kunden. Vi installerar laddboxen hemma hos kunden, och vi gör det enkelt att använda det nya skatteavdraget för gröna investeringar, säger Daniel Asplund.

Fakta/Varför ska jag ha en laddbox hemma?

Den absolut viktigaste anledningen att ha en laddbox är säkerheten. Både Elsäkerhetsverket, försäkringsbolag, Räddningstjänsten och biltillverkare avråder från laddning i vanliga hushållsuttag. De är inte är dimensionerade för långvarig belastning av de effekter som elbilsladdning kräver.
Andra fördelar med att ha laddbox hemma är att du kan ladda betydligt snabbare och att laddboxar kan ha många smarta funktioner. Till exempel styrning och övervakning via app, automatisk begränsning av laddström utifrån övrig elförbrukning i hushållet eller styrning av laddning mot elpris timme per timme.


Om Falu Energi & Vatten

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 800 miljoner kronor per år och har drygt 200 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun. Kontaktpersoner

Medieansvarig
Mikaela Trapp
Falu Energi & Vatten