2022-10-04 13:06Pressmeddelande

Lämnar över VD-posten

Bilden visar en man med Falustad i bakgrunden. Per Dahlberg, VD och koncernchef för Falu Energi & Vatten.

Per Dahlberg kommer att lämna sin befattning som vd och koncernchef för Falu Energi & Vatten under 2023.
– Det har inte varit ett enkelt beslut och den främsta anledningen är att jag önskar mer tid för mina privata intressen och mina nära och kära, säger han.

Nu inleder Falu Energi & Vatten en rekryteringsprocess för att söka hans efterträdare. Per Dahlberg kommer att fortsätta i VD-rollen tills en ersättare är på plats.
– Att vara vd på FEV är fantastiskt. Det är ett spännande arbete i en bransch som är extremt i fokus. Till sommaren 2023 har jag varit vd i åtta år, vilket jag själv anser är en lång tid. Jag är stolt över resan som företaget har gjort under dessa år. Rekryteringsprocessen kommer att ta viss tid och jag kommer att jobba vidare som vanligt tills min efterträdare är på plats, säger han.

Jenny Drugge är styrelseordförande för Falu Energi & Vatten och hon kommenterar beskedet så här:
– Per har stort förtroende både i och utanför bolaget, och vi tycker förstås det är tråkigt att han besluta sig för att lämna över VD-posten. Det som händer nu är att vi påbörjar rekryteringsprocessen för att identifiera lämplig efterträdare som vd och koncernchef för Falu Energi & Vatten.


Om Falu Energi & Vatten

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har drygt 220 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun. 



Kontaktpersoner

Medieansvarig
Mikaela Trapp
Falu Energi & Vatten