2021-06-14 13:15Pressmeddelande

Sverigekamp i hållbar livsstil söker tävlingsdeltagare

Nu kan du anmäla intresse att delta i Sverigekampen i hållbar livsstil.Sök till minimeringsmästarna 2021/2022

Minimeringsmästarna är en nationell tävling som vill inspirera hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan. Under ett år får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen. Tävlingen sätter igång i september 2021 och nu söker vi deltagare!

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger i genomsnitt 467 kg avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Tävlingen drivs av Göteborgsregionen med stöd från Avfall Sverige. I Dalarna är vi 12 kommuner som medverkar och du har chans att delta. Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall.

– Vi ser fram emot att inspirera, inte bara våra deltagande hushåll, utan även alla Dalarnas invånare att leva mer hållbart! säger Malin Liss Lundeberg, avfallsstrateg och projektledare för Minimeringsmästarna, Dala Vatten och Avfall.

Så går det till

Under ett år får du som deltagare ses på träffar med fem olika teman. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, så som att testa second hand eller laga mat på rester. Samtidigt ska du som deltagare sprida dina erfarenheter via sociala medier. Poäng delas ut för hur utmaningar är genomförda och hur mycket avfallet minskat.

Ansök till Minimeringsmästarna nu!

Blir du sugen på att delta i Minimeringsmästarna? Alla typer av hushåll kan söka - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par, så länge ni bor på någon av de platser som medverkar i projektet. Du kan ansöka via minimeringsmastarna.se/anmalan fram till den 15 september. Vi ser fram emot din ansökan!

Deltagande kommuner i Dalarna

Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro, ÄlvdalenOm Falu Energi & Vatten

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 800 miljoner kronor per år och har drygt 200 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun. Kontaktpersoner

Projektledare/utvecklingsledare Återbruk
Cajsa Hagberg
Kommunikatör
Ann-Sofie Sundgren