Filmer

För fler filmer - prenumerera gärna på vår You Tube-kanal. Gå till You Tube och sök på Falu Energi & Vatten.
Hållbarhet innebär för oss att våra kunder och kommande generationer ska kunna leva i ett hållbart samhälle som är tryggt och hämtar sin energi från lokala, förnyelsebara resurser.
Media use
Hon är häcklöperskan som sprang rakt in i svenska folkets hjärtan. En Falubo med en stor kärlek till rörelse, energi och utmaningar. Sanna Kallur är också vår ambassadör. En ambassadör som kommer utmana sig själv att tänka mer hållbart. Och kanske dig? Häng med!
Media use
Vi på Falu Energi & Vatten är stolta över att vi i över 100 år har producerat förnybar energi med sol, vind och vatten från Falun. Det ska vara härligt att bo i Falun, idag och imorgon. Tillsammans med dig värnar vi om miljön, det hållbara och det lokala. Sanna Kallur är Häcklöperskan som sprang rakt in i svenska folkets hjärtan. En folkkär Falubo med en stor kärlek till rörelse, energi och utmaningar. Sanna Kallur är också vår ambassadör som kommer utmana sig själv att tänka mer hållbart.
Media use
Minska avfallet genom att sortera, återbruka och återvinna innehållet.
Media use
Ett enkelt sätt att plastbanta är att välja en papperspåse som är godkänd för matavfall när du köper frukt och grönt i butik. När du kommer hem kan du använda påsen till ditt matavfall. På det viset har du bidragit till avfallsminimering.
Media use
Vi satsar på att göra el av naturliga energikällor som sol, vind, vatten och skog runtomkring i Falu kommun. Att teckna avtal hos Falu Energi & Vatten är att göra ett aktivt val för en bättre miljö och ett hållbart klimat.
Media use
Fjärrvärme är ett bekvämt, prisvärt och klimatsmart uppvärmningssätt. Du kan ägna dig åt annat medan vi ser till att du ständigt har tillgång till varmt vatten och skön, miljövänlig värme från Falun.
Media use
Varför krångla till det? En anslutning till Falu Stadsnät ger dig pålitlig kommunikation med hög kvalitet. Det är en säker investering som gör din bostad mer attraktiv oavsett var du bor – i tätort eller på landsbygd.
Media use
Hur ska vi sortera plastförpackningar? Följ med Sumpen och Erik när de spräcker myter och tar reda på hur vi återvinner plast.
Media use
Det finns många myter om sophantering och återvinning. Den här filmen från Falu Energi & Vatten krossar några av myterna och visar återvinning på riktigt. I dag kan vi återvinna upp till 99 % av allt avfall som kommer in i Falu Kommun. Vi vill bidra till att våra barn och barnbarn ska växa upp i ett samhälle utan utsläpp och som hämtar sin energi från lokala, återanvändbara resurser.
Media use
Jordens resurser räcker inte till, därför måste vi alla ändra beteende. Vi behöver tänka klimatklokt och återbruka mer. Så gör det du också, för det är ju inte så äckligt ändå...
Media use