2023-03-27 10:11Pressmeddelande

Klart med ny vd på Falu Energi & Vatten – Johan Hedman tar över

Bilden visar en man med reflexvästTillträdande vd och koncernchef Johan Hedman Foto: Elin Gårdestig/Trafikverket

Efter att Per Dahlberg meddelade att han kommer att avgå som vd och koncernchef för Falu Energi & Vatten har bolaget sökt en ersättare. Nu är det klart att Johan Hedman tar över uppdraget.

Johan Hedman kommer närmast från Trafikverket där han jobbar som resultatenhetschef och ansvarar över myndighetens järnvägsföretag och beredskapsresurser. Johan har också haft andra ledande roller inom energibranschen, bland annat som regionnätschef på Ellevio Elnät och chef på ABB.
– Jag känner mig både förväntansfull och hedrad över att få ta mig an rollen som vd. En av de lärdomar jag har med mig är att alltid ha kunden och det värde vi skapar för kunden i fokus. Förväntningarna i branschen och på oss som jobbar i branschen är höga, och ska vara höga. Vi får inte glömma vilka vi är till för, säger Johan Hedman, tillträdande vd på Falu Energi & Vatten.

Nyfiken och driven person
Jenny Drugge, styrelseordförande, har varit delaktig i tillsättningen av bolagets nya vd och hon säger så här om rekryteringen:
– Vi är väldigt nöjda! Johan är en nyfiken och driven person med lång erfarenhet av både organisationsutveckling och verksamhetsutveckling. Med en gedigen bakgrund i energibranschen och kunskap kring kompetensförsörjning tror vi att Johan kommer att bidra till bolagets utveckling. Inte minst i den pågående miljö- och energiomställningen, där vi har en oerhört viktig roll, säger hon.

Erfarenhet från investeringstunga verksamheter
Johan Hedman kommer att tillträda den nya rollen i sommar. Första juli tar han över uppdraget och så här säger nuvarande vd, Per Dalberg, om rekryteringen:
– Det är en mycket spännande tid som ligger framför oss. Vi har haft kloka investeringar som ett fokusområde i affärsplanen och vi vet att det även framöver kommer vara ett stort behov av investeringar i verksamheten. Därför känns det bra att Johan kommer in med erfarenhet från investeringstunga verksamheter.

Att bolaget får ut så mycket som möjligt av varje investerad krona och klokt kan prioritera bland verksamhetens olika projekt kommer att vara ännu viktigare framöver.
– Om verksamheten utvecklas utifrån kundfokus och affärsmässighet är jag övertygad om att Johan kommer att fortsätta vår resa och göra Falu Energi & Vatten till ett ännu mer fantastiskt företag, både för våra kunder och medarbetare. Jag önskar honom all lycka till i uppdraget att leda företaget in i framtiden, avslutar Per Dahlberg.

Fakta/Johan Hedman
Ålder: 53 år
Familj: Fru och barn
Bor: Täby, men planerar för flytt till Falun
Utbildning: Civilingenjör inom reglerteknik
Erfarenhet: Resultatenhetschef och avdelningschef på Trafikverket, regionnätschef på Ellevio, teknisk chef på General Electric, chef/projektledning på ABB


Om Falu Energi & Vatten

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 1 100 miljoner kronor per år och har drygt 220 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.


Kontaktpersoner

Medieansvarig
Mikaela Trapp
Falu Energi & Vatten
VD och koncernchef
Johan Hedman
Falu Energi & Vatten

Relaterade länkar